Faktura- och
delbetalning

Garanterad utbetalning

Faktura & Delbetalning

Som kund via ALMA One så har ni möjlighet att ställa ut fakturor till patienten och garantera att ni får betalt. Vår samarbetspartner Fortus International Finance AB gör en kreditupplysning på patienten, tar över risken och ställer ut en faktura till er patient.

Med ALMA One så kan era patienter även dela upp betalningen på sin behandling om de behöver göra detta. Även i dessa fall så är kliniken garanterad full utbetalning, Fortus Finans tar över risken efter godkänd kreditupplysning.

Jag vill veta mer!

Frågor & Svar

Fortus tar alltid kreditrisken när du som handlare aktiverat fakturan. Det betyder att Fortus alltid betalar ut beloppet till dig som handlare även om vi inte fått betalt från slutkunden.

Normalt får du som handlare betalt första måndagen efter fakturans förfallodatum. Vill du som handlare få betalt tidigare är det inga problem. Dock utgår en avgift för den likviditet vi tillhandahåller.

Vid varje utbetalning genereras ett avräkningsunderlag som du kan använda för din bokföring. Avräkningsunderlag finns alltid tillgängliga i vårt webbadmin och innehåller information om varje köp med belopp och avgifter.

Har du stora volymer kan vi generera avräkningsunderlag på fil som du sedan kan importera till ditt affärssystem.

Fakturor som aktiveras innan 11:00 når de flesta slutkunders brevlåda dagen därpå.

I många fall är det du som handlare som står för fakturadistributionen i samband med att du skickar ut varor eller att köpet genomförs över disk.

Ja, på fakturan finns all information slutkunden behöver för att ansöka om delbetalning enligt Finansinspektionen och Konsumentverkets regler för kreditgivning.

Slutunden ansöker lätt via Fortus hemsida och får besked direkt.

Vid godkänd ansökan får slutkunden en ny faktura en gång per månad, där de ombeds att betala valfritt belopp, dock lägst f.n. 10% av utestående belopp.