ALMA one

Ta betalt på kliniken

Alma One
Kortbetalning

Ta betalt i klinik

Med ALMA One så är kortbetalning det perfekta komplementet till er klinik. Med kortterminal via oss får ni fullt mobila kortterminaler som passar bra i reception likväl som direkt i undersökningsrummet.

Integrerad kvittoskrivare

Terminalen innehåller en integrerad kvittoskrivare, så ni behöver inte slösa pengar på en till enhet som behöver stå och ta plats på bordet.

WiFi och 4G

Kortterminalen kan koppla upp sig via såväl WiFi som 4G

Låg terminalkostnad

Du får en fristående eller kassakopplad betalterminal för endast 49kr / månaden.

Jag vill veta mer!

Faktura & Delbetalning


Som kund via ALMA One så har ni möjlighet att ställa ut fakturor till patienten och garantera att ni får betalt. Vår samarbetspartner Fortus International Finance AB gör en kreditupplysning på patienten, tar över risken och ställer ut en faktura till er patient.

Med ALMA One så kan era patienter även dela upp betalningen på sin behandling om de behöver göra detta. Även i dessa fall så är kliniken garanterad full utbetalning, Fortus Finans tar över risken efter godkänd kreditupplysning.

Frågor & Svar

Kort, Swish, Faktura och Delbetalning

Ja, patienten identifierar sig alltid med Mobilt Bank-ID vilket gör att tjänsten uppfyller en säker kommunikation.

Trots att du har Fortus Mobil som förvalt betalsätt kan du manuellt ändra och ta betalt på kliniken eller skriva ut en faktura på plats.

Avräkningar avseende kort och Swish betalas ut ca 1 dag efter att transaktionen genomförts. Avräkning avseende fakturabetalningar sker första måndagen efter förfallodatum.

Alla betalningar återrapporteras till ALMA så att du enkelt får en översikt av dina transaktioner.

Förutsatt att patienten inte betalar skickas totalt 3 sms (samt 2 mail om mailadress finns tillgängligt). Därefter gör Fortus en kreditupplysning och ställer ut en faktura till patienten. I de enstaka fall då patienten inte är kreditvärdig skickas fordran till ett inkassobolag som köper* hela
fordran för 8%, resterande 92% återförs då till kliniken.

* Om patienten är utvandrad, satt under förvaltarskap, har mer än 1 A-mål, har skuldsaldo hos KFM eller är under utmätning hanterar inkassobolaget fordran kostnadsfritt. Vid större belopp kan inkomstkrav tillkomma. När patienten betalar fordran återförs 100% av beloppet till kliniken. Eventuella inkassoavgifter tillfaller då inkassobolaget PS Inkasso och Juridik AB.